3 februari 2018

© COPYRIGHT 2017 Fotografie FoxyMoxy.be

Praktische info

We gebruiken duurzaam materiaal, recycleerbare bekers, werken me lokale leveransiers en gebruiken fairtrade producten. We gebruiken zoveel mogelijk gerecycleerd papier (o.a. voor de de servetten) , verzamelen dopjes voor het goede doel  en leggen een shuttle dienst in voor de feestvierders. Natuurlijk vragen we hen om zoveel mogelijk met de fiets te komen of te voet te komen maar voor wie met de wagen komt voorzien we de nodige parking en maken afspraken met openbaar vervoer …

groeneVENTscan- groeneVENTscan-vooruitzicht

BEREIKBAARHEID CENTRUM

Geen omelet zonder eieren te breken. MidWinter Lombeek stelt alles in het werk om de toegankelijkheid van het dorpscentrum en zijn handelaars zoveel mogelijk te vrijwaren. Om een feestje te bouwen op zaterdag hebben we echter wel wat voorbereiding nodig en is er nog zo iets als de afbraak. Hierbij vindt u binnenkort het verkeersplan in detail (klik op het plan) .

De handelaars zullen steeds bereikbaar zijn. De omleggingen zullen zo kort mogelijk worden gehouden en de parking van de handelaars wordt maximaal gevrijwaard. Enkel tijdens MidWinter zelf zal het centrum verkeersvrij zijn.

Het is weer zover – midwinterlombeek 2017 – 4 februari 2017 – nadert met rasse schreden. Terreurdreiging niveau 3 doet wat met organisatoren van inkom-vrije dorpsfeesten,… De opgelegde veiligheidsmaatregelen zijn niet van de poes : straten afzetten met vrachtwagens, permanente politie-aanwezigheid, dubbele nadar-afsluitingen, camera-bewaking, shuttle-diensten en nog zoveel meer. Er wordt gevraagd geen rugzakken en tassen mee te nemen, voetzoekers zijn verboden en er wordt een fietsstalling voorzien

De vertrouwde plek, het kerkplein en omgeving wordt wat anders ingevuld.

Op dinsdag 31/1 vanaf 08.00 start ter hoogte van Frituur Loemek de opbouw van de champagne-kathedraal. De wekelijkse markt zal hierdoor een 8-tal meter moeten opschuiven .

Op vrijdag 3/2 vanaf 08.00 uur is het de beurt aan de andere kant van het kerkplein , ttz de overkapping en podium worden opgebouwd. In de namiddag wordt de straat Belfius – Sociaal huis afgezet.

Tot zaterdag 14 uur is er vrij doorgaand verkeer.

Op zaterdag 4/2 wordt er op het kerkplein verder opgezet. Om 14 uur, na de sweeping van de politie wordt de site enkel nog toegangkelijk voor voetgangers en fietsers .

Het hele  programma vindt je online, er is iets te beleven voor alle leeftijden ! Vanaf 14.00 uur in CC de ploter de seniorennamiddag , optredens voor kinderen , educatief met Villa Frieda en zo veel meer en Culinaire standjes allerhande. In de champagnetent optredens , illusionisten en dj-sets, op het hoofdpodium covergroepen en dj-sets. We verwachten je